Sepetim (0) Toplam: 0,00
%15
2018 KPSS Coğrafya Öğreten Soru Bankası (Tamamı Çözümlü) - Ekonomik Ba

2021 KPSS Coğrafya Öğreten Soru Bankası (Tamamı Çözümlü) - Ekonomik Baskı

Liste Fiyatı : 79,00
İndirimli Fiyat : 79,00
Kazancınız : 0,00
9786053297819
616029
2021 KPSS Coğrafya Öğreten Soru Bankası (Tamamı Çözümlü) - Ekonomik Baskı
2021 KPSS Coğrafya Öğreten Soru Bankası (Tamamı Çözümlü) - Ekonomik Baskı
79.00

Değerli arkadaşlar,

Kamu Personeli Seçme Sınavı, birçok kurumun personel alımında temel ölçüt olarak kullanılan ve bu nedenle birçok derse ilişkin ölçme yapmaya çalışan oldukça önemli bir sınavdır. Bu sınavda coğrafya soruları Genel Kültür bölümü içerisinde %30'luk bir dilime sahiptir. Çıkmış sorular incelendiğinde bazı istisnalar dışında

KPSS'de coğrafya soruları genellikle Türkiye coğrafyası ile sınırlıdır. Coğrafya sorularının çözümünde hem bilgi düzeyi hem de yorumlama gücü önem taşımaktadır.

Coğrafya Öğreten Soru Bankası, KPSS sorularının çözümünde test tekniği kullanmanın, konular arasında ilişki kurmanın alan bilgisi kadar önemli olduğunu vurgulamak ve soru örnekleri üzerinden yorum gücünüzün gelişmesine katkı sunmak amacıyla hazırlanmıştır.

Coğrafya Öğreten Soru Bankasını hazırlarken,

ÖSYM'nin yalnızca KPSS'de değil, diğer yaptığı sınavlarda da sorduğu Türkiye coğrafyası ile ilgili sorular analiz edilerek soru çözümündeki yaklaşımınızı geliştirmeyi amaçladık. KPSS'de konularla ilgili çıkmış soruların öğreten sayfalarda genel bir değerlendirmesini yaparak çözümlerle ilgili genel bir yaklaşım ortaya koyduk. KPSS'deki her konuya ilişkin sınav formatına uygun hazırlanmış testlerle, soru pratiğinizi artırmaya özen gösterdik. ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda KPSS'de sıklıkla sorulan konu başlıkları ile ilgili farklı soru tarzları geliştirerek konunun detaylı anlaşılmasına önem verdik. Sadece doğru yanıtları açıklamakla kalmayıp diğer seçenekler hakkında da önemli notlara değinerek soru üzerinden konunun kavranmasını amaçladık. KPSS'de coğrafya soruları için referans alınan Milli Eğitim coğrafya ders kitaplarında yani oluşturulan konularla ilgili olarak sorular yönelterek çözümlerini yaptık. Bu bağlamda Coğrafya Öğreten Soru Bankası içinde ‘‘Mekânsal Sentez Türkiye'' bölümünde yeni müfredata uygun, çıkması muhtemel soruların ve çözümlerinin bulunuduğu bir bölüm ekledik.

Çalışmamızdaki sorular temel bilgi ve yorum gücünden, üst düzey bilgiyi ve yorum gücünü ölçer nitelikteki sorulardan oluşmaktadır. Soruların çözülmesinde yapılabilecek hatalar, ilgili sorunun çözümüne dönülerek düzeltilecek, eksik olan kısımlar da tamamlanabilecektir. Ayrıca, coğrafya alanında sıkça karşınıza çıkan başlıklar ve bunlara ait temel bilgiler öğreten şemalar sayesinde aydınlatılacaktır.

Değerli arkadaşlar, Coğrafya Öğreten Soru Bankası ile coğrafyayı bir sorun olmaktan çıkaracağımıza inanıyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Dr. Okan Türkan

Kapat