Sepetim (0) Toplam: 0,00
%5
Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 57 Kolektif

Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 57

Liste Fiyatı : 25,00
İndirimli Fiyat : 23,75
Kazancınız : 1,25
3990000096886
510580
Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 57
Artam Global Art - Design Dergisi Sayı: 57
23.75

Farklı bir gündem

Dünyanın gündemi şu anda Coronovirus ile şekilleniyor ve haliyle sanat dünyasının gündemi de. En son Art Basel Hong Kong da iptal edilen dev etkinlikler serisinden nasibini aldı.Gün geçmiyor ki başka bir iptal ya da vaka daha duymayalım. Üstelik Kuzey Yarımkürenin bahar aylarının başladığı şu günlerde dünyanın neredeyse tüm büyük şehirlerinde sergiler, fuarlar veya etkinlikler yapılıyorken. Virüsün yol açtığı etki milyonlar hatta milyarlarla ölçülür hale geldi. Bu yoğun gündemden uzaklaşmak ve keyif almanız amacıyla elinizde tuttuğunuz bahar sayımızı olabildiğince geniş kapsamlı hazırlamaya çalıştık.

Bu sayıda Art Deco'nun doğumunun 100. yılına ithaf ettiğimiz yazılar bulacaksınız. İhtişamlı 20'ler ne kadar anlatsak bitmeyecek bir dönem o yüzden onu belli aktörleri ve hala süren bazı etkileri üzerinden görmeyi tercih ettik. Art Deco dönemini tek bir kişi üzerinden anlatmak isterseniz sanatçı Tamara de Lempicka en doğru isim olurdu. Yaptığı resimlerde o dönemin hem ışığını, şaşasını, lüksünü hem de endüstriyel soğukluğunu, hüznünü ve karanlığını görebiliyorsunuz.

Portrait de Marjorie Ferry (Marjorie Ferry'nin Portresi) 5 Şubat'ta Christie's tarafından yapılan müzayedede, 16.280.000 İngiliz sterlinine alıcı bularak sanatçının en değerli eser rekorunu kırdı. Lempicka'yı daha yakından tanımak isterseniz, Ali Kayaalp'in onunla ilgili çizdiği detaylı portreyi zevkle okuyacaksınız.

Bir diğer önemli yazımızı da Prof. Dr. Kıymet Giray kaleme aldı. Özellikle atları ve natürmortlarıyla hafızalarımıza kazınan Avni Arbaş'ın bu derin analizinde sanatçımız hakkında özel detayları okuyacaksınız. Vehbi Koç Ödülü bu yıl kültür alanında sosyal bilimler

ve şehircilik üzerine yaptığı önemli çalışmalar ile Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin oldu. “Geldiğim bu noktada yaşamın üreterek, gerektiği yerde direnerek, toplumda kendisine bir yer açmak ve bu yolla bir anlam üretebilmek çabası olduğunu düşünüyorum” diyen Prof.

Dr. Tekeli gibi kültür ve sanatın yayılmasını amaçlayan kişilerin çoğalmasını umuyoruz. Dünyada ve ülkemizde yaklaşan fuarlar, sergiler, müzayedeler ile hareketli bir döneme girerken, herkese sanatla dolu keyifli günler diliyoruz.

- Olgaç Artam

Kapat