Sepetim (0) Toplam: 0,00
%20
Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı : 150 Ocak-Şubat

Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı : 150 Ocak-Şubat 2016

Liste Fiyatı : 17,82
İndirimli Fiyat : 14,26
Kazancınız : 3,56
3990000031901
472656
Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı : 150 Ocak-Şubat 2016
Sanat Dünyamız İki Aylık Kültür ve Sanat Dergisi Sayı : 150 Ocak-Şubat 2016
14.26

Sanatı seven, araştıran, sorgulayanların dergisi. Sanat Dünyamız'ın 150. sayısı çıktı.

Yapı Kredi Yayınları'nın kültür ve sanat dergisi Sanat Dünyamız'ın 150. sayısı çıktı. İki ayda bir yayımlanan Sanat Dünyamız'ın Ocak-Şubat 2106 sayısında da yazarlar sanat ve kültür meselelerini araştırmaya devam ettiler:

Okan Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat düşüncenin sanatta yansıması, bilgi ve gerçek ilişkisi gibi meseleleri, felsefe ve sanat tarihinin iç içe geçmiş akışını takip ederek ve günümüzden bir bakışla irdeledi.

Tufan Erbarıştıran sanatçı Hale Şakar Ürkmezgil'in Birlik adlı heykelini yorumladı; yapıtı arketip, dil, soyut vb kavramlar üzerinden değerlendirdi.

University of Westminster mezunu Raşit Mutlu (d. 1992) içinde yaşadığımız post-internet kültürün henüz netleşmemiş soysal medya, sanat ve üretim ilişkileri gibi meselelerini kavramsal zeminlerini de irdeleyerek ele aldı.

Tunç Tayanç, Sebastiao Salgado'nun İzmir'de Folkart Gallery'de 1 Ekim-29 Kasım 2015 tarihleri arasında yer alan “İşçiler” sergisinin ardından sanatçı ve çalışmaları üzerine yazdı.

Goldsmiths College, University of London'daki Görsel Kültürler Bölümü çatısı altında film araştırmaları alanında sürdürdüğü doktora çalışmasını 2015 yılında tamamlayan Dr. Cihat Arınç, 11 Aralık'ta Arter'de sergisi açılan Bosnalı sanatçı Sejla Kamerić'inKırmızısız Geçen 1395 Günadlı filmini sanatçının diğer yapıtlarıyla da ilişkilendirerek“ototanatografi (kişinin kendi ölümünü anlattığı yazı)”kavramı etrafında analiz etti.

İstanbul Süryanileri üzerine hazırladığı tezle Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nden doktora derecesini alan ve halen Paris Ehess'te konuyla ilgili ikinci bir doktora tezini hazırlayan Su Erol ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Medya ve Kültürel Çalışmalar Programında yüksek lisans derecesini tamamlayan yazar/editör/çevirmen Gürçim Yılmaz Barselona Etnoloji Müzesi örneği üzerinden müzecilikte yeni yaklaşımları ele aldılar.

2011 yılında Marcel Duchamp ödülü'nü kazanan sanatçı Mircea Cantor (d. 1977, Romanya) ile sanatçı Huo Rf email aracılığıyla bir söyleşi yaptı.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhat Özgür'ün 5 Aralık'ta University of Michigan Museum of Art'ta (UMMA) açılan “Metamorphosis Chat” sergisi vesilesiyle Nazlı Pektaş sanatçının çalışmasını değerlendirdi. Yazar/şair/çevirmen Süreyyya Evren 14. İstanbul Bienali'ni çeşitli açılardan ele aldı; içerdiği, gözardı ettiği, tartışılan meseleleri irdeledi.

Sanat Dünyamız'da Necmi sönmez küratörlüğünde süregelen “fragmentation” dizisinin bu sayıdaki konuğu sanatçı Siah Armajani oldu. Sanatçı “Tomb Series” (Mezar Serisi) başlıklı çalışmasıyla derginin 14 sayfasını bir yapıta çevirdi.

Kapat